Φροντίζω το σώμα μου

Ο δεκάλογος της υγιεινής προστασίας

 1. Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα. Πλύνετέ τα με ζεστό νερό και σιδερώστε τα.

 2. Προτιμήστε άνετα, φαρδιά παντελόνια ή φούστες.

 3. Ο καθημερινός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητο να γίνεται με άφθονο νερό.

 4. Προτιμήστε το καθημερινό ντουζ αντί να γεμίσετε τη μπανιέρα για την αποφυγή εισόδου των βακτηρίων του δέρματος στην ευαίσθητη περιοχή.

 5. Κάντε ντουζ πριν και μετά το γυμναστήριο και τη σεξουαλική έπαφη.

 6. Πλυθείτε όχι μόνο μετά, αλλά και πριν τη χρήση της τουαλέτας.

 7. Μην κάθεστε ποτέ σε τουαλέτες δημόσιων χώρων.

 8. Μετά την αφόδευση, να σκουπίζεστε πάντα με φορά από εμπρός προς τα πίσω για αποφυγή μόλυνσης του κόλπου από βακτήρια του εντέρου.

 9. Τις ημέρες της περιόδου η καθημερινή καθαριότητα είναι επιβεβλημένη. Η τακτική αλλαγή της σερβιέτας και του ταμπόν είναι απαραίτητη για την αποφυγή μολύνσεων. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σερβιετάκια (ιδίως όταν είναι αρωματισμένα), όταν δεν υπάρχει λόγος. Είναι προτιμότερο να αλλάζετε εσώρουχο 2-3 φορές την ημέρα.

 10. Αποφύγετε να κολυμπάτε σε νερά και πισίνες αμφιβόλου καθαριότητας. Αλλάξτε το βρεγμένο μαγιό καθώς η υγρασία συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό μικροβίων. Μην ξαπλώνεται απευθείας πάνω στην άμμο ή στη ξαπλώστρα αλλά προτιμήστε τη χρήση μίας πετσέτας.

frodia
genika_metra_prolipsis

Γενικά μέτρα πρόληψης

 • διακοπή καπνίσματος, σωστή διατροφή,

 • μείωση κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών,

 • γνώση του οικογενειακού ιστορικού

 • απώλεια περιττών κιλών

 • συχνή φυσική δραστηριότητα

 • εφαρμογή των μεθόδων πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το ιατρείο μας είναι ένα διαγνωστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών σε κεντρικό σημείο που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων της γυναίκας και του εμβρύου. Αναλαμβάνουμε μαιευτική παρακολούθηση ,περάτωση του τοκετού αλλά και όλων των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίσει μια εγκυμονούσα. Στο ιατρείο μας προσφέρουμε από έναν απλό υπέρηχο έως και ελάχιστα επεμβατικές πράξεις. Σας εγγυόμαστε τη γρήγορη, λεπτομερή και ακριβή ανάλυση όλων των αποτελεσμάτων από εξειδικευμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο. Θα σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο πρόβλημά σας και εσείς θα επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.